Vocabulaire
- addition f adisjɔ̃účetv restauraci 
- ail m ajčesnek
- apéritif m apeʀitifaperitiv
- apporter apɔʀtepřinést
- carafe f kaʀafkarafa
- carte f kaʀtjídelní lístek
- cas m kɑpřípad
- certainement sεʀtεnmɑ̃jistě, zajisté
- côtelette f kotlεtkotleta
- couteau m kutonůž
- couvert m kuvεʀpříbor
- cuillère f kɥijεʀlžíce
- dessert m desεʀzákusek, dezert
- épeler ep(ə)lehláskovat
- excell|ent/-ente εkselɑ̃výborný, vynikající
- fenêtre f f(ə)nεtʀokno
- fines herbes f pl finzεʀbbylinky
- filet m filεfilet, plátekmasa 
- fourchette f fuʀʃεtvidlička
- gâteau m gɑtokoláč, dortovocný ap. 
- gaz|eux/-euse gɑzøperlivý
- glace f glaszmrzlina
- grill|é/-ée gʀijegrilovaný
- hors-d'œuvre m ˈɔʀdœvʀpředkrm
- juste ʒystpouze, přesně, právě
- not|é/-ée nɔtezaznamenaný, zapsaný do notesu ap. 
- oignon m ɔɲɔ̃cibule
- pan|é/-ée paneve strouhance, obalovaný
- personne f pεʀsɔnosoba
- plat/plate pla/platneperlivý
- plat m plajídlochod 
- possible pɔsiblmožný
- potage m pɔtaʒpolévkahustá, krémová 
- pourboire m puʀbwaʀspropitné
- près de qqch pʀεblízkočeho 
- problème m pʀɔblεmproblém
- recommander ʀ(ə)kɔmɑ̃dedoporučit
- regretter ʀ(ə)gʀetelitovat
- réservation f ʀezεʀvasjɔ̃rezervace
- réserv|é/-ée ʀezεʀverezervovaný
- réserver ʀezεʀverezervovat
- satisf|ait/-aite satisfεspokojený
- sauce f sosomáčka
- saumon m somɔ̃losos
- saut|é/-ée soteopékaný, restovaný
- serveur m /serveusef sεʀvœʀ/sεʀvøzčíšník/servírka
- service m sεʀvisobsluha, servis
- si sipokud, jestli
- soupe f suppolévka
- table f tablstůl
- terrasse f teʀaszahrádkarestaurace , terasa
- thon m tɔ̃tuňák
- tout de suite tu də sɥit(i)hned
- voici vwasitady
